Прокуратурата привлече под наказателна отговорност полицая от  8-о РПУ в

...
Прокуратурата привлече под наказателна отговорност полицая от  8-о РПУ в
Коментари Харесай

Колеги на дрогирания полицай опитали да го прикрият

Прокуратурата притегли под наказателна отговорност служителя на реда от  8-о РПУ в София, който беше заловен да кара дрогиран в столичния кв. „ Дружба “.

Той беше арестуван, откакто в неделя вечерта се удари в паркирана в квартала кола. По-късно стана ясно, че негови сътрудници са пробвали да прикрият случая, сподели репортаж на Би Ти Ви в предаването " Тази заран ".

Има запис от камери, който демонстрира по какъв начин мъжът минава по улицата с висока скорост, губи надзор над автомобила и се блъска в паркиран автомобил. Секунди по-късно стопира и различен автомобил, а хората в него излизат, с цел да ревизират дали водачът е добре. 

Един от очевидците на злополуката изяснява, че служителят на реда е бил очевидно в несъответстващо положение, а негови сътрудници служители на реда са пробвали да го прикрият. По думите му служителят на реда е тръгнал с патрулка, а малко по-късно се е появил различен мъж, който се показал за него. Целта била той да направи тестът за опиати. Свидетели на случая обаче не разрешили тази замяна.

От пресцентъра на Столична дирекция на вътрешните работи прецизираха, че има арестуван служител на реда, карал след приложимост на опиати. Но информация, че е юридически опит за подмяната при тях няма все още.  

По данни на прокуратурата мъжът е арестуван за 72 часа. По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение, за което се планува наказване затвор.   

Според закона за Министерство на вътрешните работи при шофиране на еднообразен под въздействие на опиати и това се потвърди, той би трябвало да бъде и дисциплинарно уволнен.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР